Om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan is de bibliotheek tijdelijk voor onbepaalde duur gesloten. We voorzien wel een aangepaste regeling die het mogelijk maakt om boeken telefonisch of via e-mail te bestellen om ze nadien af te halen in de bibliotheek.

Wat met uitgeleende materialen?

De terugbrengdatum is voor alle leners automatisch aangepast naar 20 mei 2020. Krijg je toch een mail dat je boeken moeten worden ingeleverd? Mail dan naar bibliotheek@wellen.be. Je kan ons ook telefonisch bereiken tussen 9u-12u en 13u30-16u op het nummer 012 74 71 79. Het is niet nodig om de boeken of tijdschriften te verlengen aangezien de terugbrengdatum werd aangepast.

Geleende materialen kunnen ingeleverd worden via de inleverbox, die je vindt bij de ingang van de bibliotheek.

Wat als je toch nog graag materialen wil uitlenen?

Het is voorlopig niet mogelijk om de bibliotheek zoals normaal te bezoeken tijdens de openingsuren en zelf boeken uit te kiezen in de bibliotheek. Wil je toch graag je leesvoer aanvullen? Dan kan dat via een speciale bestelling. Enkel aanwezige materialen kunnen op deze manier aangevraagd worden.

Wat moet je doen?

- Stel een lijst op van de gewenste boeken per lenerspasje uit het aanbod via onze catalogus (wellen.bibliotheek.be). De lijst mag maximaal 10 boeken bevatten. Uit deze 10 titels zal een pakket van maximaal 5 boeken worden samengesteld (rekening houdend met de beschikbaarheid van de boeken). Je mag de lijst ook opmaken in volgorde van voorkeur.

- Het is uitsluitend mogelijk om specifieke titels aan te vragen. Bestellingen met vragen naar boeken in een bepaald genre, over een bepaald onderwerp/thema of met enkel een leeftijdscategorie kunnen wij niet behandelen.

- Stuur een e-mail naar bibliotheek@wellen.be met daarin:

  • Een opsomming van de (maximaal 10) titels die je gekozen hebt, samen met de auteur.
  • De naam en het lidkaartnummer of rijksregisternummer (enkel voor leden die uitlenen met hun identiteitskaart) van de persoon voor wie je de materialen bestelt.
  • Je telefoonnummer.

- Je kan je bestelling ook telefonisch (012 74 71 79) doorgeven op maandag van 9u tot 12u. Zorg ervoor dat je nodige gegevens bij de hand hebt (zie lijstje hierboven).

- Wij zoeken 5 materialen bij elkaar en lenen ze voor jou uit op de gevraagde lidkaart. In het geval 1 titel door meerdere personen wordt aangevraagd, wordt deze uitgeleend aan de persoon die er het eerst om gevraagd heeft.

Wanneer kan ik mijn pakket afhalen?

- Na het samenstellen van je pakket, ontvang je van ons een telefoontje met een bevestiging van je uitleningen. We spreken dan ook een specifiek tijdstip af waarop je de boeken kan komen ophalen. Indien je nog geen telefoontje hebt ontvangen, staan de uitleningen nog niet klaar en is het zinloos om naar de bibliotheek te komen.

- Kom op het afgesproken tijdstip naar de bibliotheek. Wij geven het pakketje met uitleenbon mee.

- Het afhaalmoment voor de boeken zal elke woensdag tussen 14u en 18u plaatsvinden. Kom enkel op het overeengekomen afhaalmoment. Zo kunnen wij zorgen voor een goede spreiding van de afhalingen.

- De bestellingen moeten telkens ten laatste op maandag doorgestuurd of telefonisch doorgegeven worden . Bestellingen die worden ontvangen op dinsdag, worden pas verwerkt voor het afhaalmoment in de volgende week.

- Wil je graag materialen inleveren als je je bestelde materialen komt afhalen? Dit kan uitsluitend via de inleverbox (aan de deur van de bibliotheek).

- Heb je een bericht gekregen dat een gereserveerd materiaal voor jou klaarstaat in de bibliotheek? Maak dan op dezelfde manier (via e-mail of telefonisch) een afspraak voor een afhaalmoment.

Liever digitale diensten?

Lees hier meer over digitale diensten van de bib in corona-tijden.

Vragen over het coronavirus?

Klik hier voor meer uitleg en veelgestelde vragen over het coronavirus.