Snel naar

Voorlopig blijft de bibliotheek van Wellen gewoon geopend. Het is echter ook mogelijk om afhaalpakketten te bestellen via de afhaalbib.

De volgende maatregelen van kracht zijn van kracht bij een bibliotheekbezoek:

- Het dragen van een mondmasker is verplicht voor iedere bezoeker boven 12 jaar.

- Het aantal bezoekers wordt beperkt. Iedere bezoeker boven 12 jaar is verplicht een mandje te nemen. Geen mandje? Gelieve dan buiten even te wachten.

- Ontsmet uw mandje voor en na gebruik met de daarvoor voorzien middelen.

- Probeer in de mate van het mogelijke met slechts 1 persoon per gezin de bibliotheek te bezoeken.

- De ingeleverde materialen gaan voor minstens 72u in quarantaine. Gelieve de materialen in de daarvoor voorziene dozen te leggen en alles op de inlevertafel te laten liggen.

- In de bibliotheek staat voldoende ontsmettingsgel, gebruik deze steeds nadat u de zelfscanbalies gebruikt.

- We vragen onze bezoekers ook om hun bibliotheekbezoek in tijd te beperken. Daarom kunnen er enkel materialen worden uitgeleend of ingeleverd. De publiekspc’s zijn niet toegankelijk en het is ook niet de bedoeling dat bezoekers in de bibliotheek zelf lezen of studeren.

- Wilt u enkel verlengen en/of inleveren? Probeer dan de bibliotheek te vermijden tijdens de openingsuren. Deponeer uw boeken in de inleverbox en bel naar het nummer 012 74 71 79 om te verlengen.

Afhaalbib

Wat moet je doen?

- Stel een lijst op van de gewenste boeken per lenerspasje uit het aanbod via onze catalogus (wellen.bibliotheek.be). De lijst mag maximaal 10 boeken bevatten. Uit deze 10 titels zal een pakket van maximaal 5 boeken worden samengesteld (rekening houdend met de beschikbaarheid van de boeken). Je mag de lijst ook opmaken in volgorde van voorkeur.

- Het is uitsluitend mogelijk om specifieke titels aan te vragen. Bestellingen met vragen naar boeken in een bepaald genre, over een bepaald onderwerp/thema of met enkel een leeftijdscategorie kunnen wij niet behandelen.

- Stuur een e-mail naar bibliotheek@wellen.be met daarin:

  • Een opsomming van de (maximaal 10) titels die je gekozen hebt, samen met de auteur.
  • De naam en het lidkaartnummer of rijksregisternummer (enkel voor leden die uitlenen met hun identiteitskaart) van de persoon voor wie je de materialen bestelt.
  • Je telefoonnummer.

- Je kan je bestelling ook telefonisch (012 74 71 79) doorgeven op maandag van 9u tot 12u. Zorg ervoor dat je nodige gegevens bij de hand hebt (zie lijstje hierboven).

- Wij zoeken 5 materialen bij elkaar en lenen ze voor jou uit op de gevraagde lidkaart. In het geval 1 titel door meerdere personen wordt aangevraagd, wordt deze uitgeleend aan de persoon die er het eerst om gevraagd heeft.

Wanneer kan ik mijn pakket afhalen?

- Na het samenstellen van je pakket, ontvang je van ons een telefoontje met een bevestiging van je uitleningen. We spreken dan ook een specifiek tijdstip af waarop je de boeken kan komen ophalen. Indien je nog geen telefoontje hebt ontvangen, staan de uitleningen nog niet klaar en is het zinloos om naar de bibliotheek te komen.

- Kom op het afgesproken tijdstip naar de bibliotheek. Wij geven het pakketje met uitleenbon mee. Kom enkel op het overeengekomen afhaalmoment. Zo kunnen wij zorgen voor een goede spreiding van de afhalingen.

- Wil je graag materialen inleveren als je je bestelde materialen komt afhalen? Dit kan via de inleverbox (aan de deur van de bibliotheek).

- Heb je een bericht gekregen dat een gereserveerd materiaal voor jou klaarstaat in de bibliotheek? Je kan ook hiervoor telefonisch een afspraak maken om dit te komen ophalen. 

 

Vragen over het coronavirus?

Klik hier voor meer uitleg en veelgestelde vragen over het coronavirus.